Met HARIO Cold Brew fles is het gemakkelijker dan je denkt om deze verfrissende dauw van de hemel thuis te maken. Om onze mede-koffieliefhebbers te redden van de brandende zon.

Wat heb je nodig?

  • HARIO Cold Brew fles
  • 55g gemalen verse koffie (grof)
  • Water op kamertemperatuur 750 gram

 

Stap 1 Voorbereiding


Doe de gemalen verse koffie in de zeef, plaats het siliconen frame erop en zet in de fles.

Stap 2 Bereiden

Open de siliconen dop en giet langzaam het water om de koffie geleidelijk te extraheren (het extract zal eerst lichtbruin zijn.)

Stap 3 Brouwen

Giet 750 gram water, doe de dop erop en laat het enkele uren uittrekken. De extractietijd kan naar wens worden aangepast, maar bij Qahve laten we het meestal 8-15 uur rusten in de koelkast.

Stap 4 Serveer het

Verwijder de zeef uit de fles zodra de extractie is voltooid en het verfrissende koude brouwsel is klaar om te serveren!

We raden aan om de fles in de koelkast te bewaren zodra de extractie is voltooid en binnen twee dagen te consumeren. Om de smaak en sterkte aan te passen, probeer de hoeveelheid water te verminderen, voeg 5 gram meer koffiemaling toe om te extraheren, enz. - kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken, dus geniet ervan om je smaak te ontdekken!

Cold brew is het lekkerst met licht of medium gebrande Qahve koffie's.