Makkelijk te brouwen en super consistent, de French Press is zeer betrouwbaar. Het klassieke en goed doordachte ontwerp is niet veel veranderd sinds de uitvinding in 1929, en het is perfect voor het maken van meerdere kopjes koffie in 4 minuten.

Wat heb je nodig?
 • French Press-brouwer
 • 20 gram (ongeveer 4 theelepels) verse koffie
 • Heet water net van de kook (ongeveer 92 °C)
 • Weegschaal
 • Timer
 • mok


  Stap 1 Warm de French Press op.

  Warm je lege French Press op door hem af te spoelen met heel heet water. Dit helpt de temperatuur te behouden tijdens het brouwen voor de beste extractie.

  Stap 2 Meten en malen.

  Meet 20 gram (ongeveer 4 theelepels) koffie af en maal het grof.

  Stap 3 Voeg water toe

  Nu uw French Press is opgewarmd, gooit u het hete water weg en voegt u koffie toe aan de French Press. Start de timer en giet een beetje heet water op de gemalen koffie zodat hij kan bloomen. Let op dat je slechts de hoeveelheid water gebruikt die nodig is om alle koffie te bevochtigen.

  Stap 4 Roeren

  Gebruik bij 1:00 minuut lepel om de bovenste laag die we de korst noemen te breken. Roer het goed door.

  Stap 5 Voeg meer water toe

  Vul het nu helemaal tot aan de bovenkant met water. Zet de bovenkant erop en laat de koffie zetten zonder hem naar beneden te drukken.

  Stap 6 Duw de pers
   
  Tussen 3:00 tot 4:00 minuten kan je de pers duwen, afhankelijk van je smaakvoorkeur. Duw de pers stevig helemaal naar beneden.

  Stap 7 Serveer het

  Giet de koffie onmiddellijk in een kop om over extractie te voorkomen. Als de koffie te lang op het koffiedik blijft staan, blijft hij extraheren en wordt hij bitter.